Minivolejbal v barvách – oficiální stránky českého minivolejbalu


Povedené barevné Mistrovství ČR  •  25. září 2012

Druhý zářijový víkend se prostory areálu VŠB - Technické univerzity v Ostravě-Porubě proměnily ve sportovní „Colours of volleyball“. Na umělé trávě vysokoškolského fotbalového hřiště se uskutečnilo druhé Mistrovství ČR v barevném minivolejbale. Školní sportovní klub Ostrava spojil síly se Školním sportovním klubem Beskydy a společně zajistili hladký průběh této výjimečné akce, jež byla završením projektu Českého volejbalového svazu „Minivolejbal v barvách“, a která dosud neměla svým rozsahem v celé ČR obdoby.

Akce se zúčastnilo na 800 dětí z oddílů a škol z celé ČR. V průběhu turnaje odehrálo přes 270 družstev v šesti barvách na 48 hřištích téměř 700 zápasů. Aby mohly být všechny zápasy odehrány podle přesného časového harmonogramu, bylo zapotřebí mnoho organizačního umu a mnoho ochotných pomocných rukou. Tyto se našly nejen v řadách trenérů a hráčů obou pořádajících klubů, ale také mezi zaměstnanci tělovýchovné katedry VŠB, mezi hráči ligového VSK VŠB a v neposlední řadě také mezi samotnými studenty Vysoké školy báňské.

První hrací den se v jednotlivých barvách odehrály zápasy v rozlosovaných skupinách a podle konečného pořadí se jednotlivá družstva nominovala do dalších bojů. Druhý den se pak hrálo o konečné umístění. Po celou dobu turnaje přálo organizátorům pěkné počasí, takže se všechny zápasy, a také uvítací a závěrečný ceremoniál odehrávaly venku. Medaile a diplomy vítězným družstvům předávali zástupci Českého volejbalového svazu Robert Urbánek a Aleš Novák a také bývalý reprezentační smečař Petr Pešl. Zkrátka ale nepřišli ani ti, kteří se neumístili „na bedně“. Účastnický list a drobná pozornost čekaly na každého účastníka.

Současně s malými volejbalisty bojovala o postup na ME o kousek dál v hale Sarezy ve stejném termínu také naše mužská reprezentace. Za silnou diváckou podporu, které se jí dostalo od dětí, se pak přišli naši reprezentanti malým volejbalistům odvděčit přímo mezi ně na hřiště. Pro děti to byl velký zážitek, když se jim jejich volejbalové vzory podepsaly na trička, kšiltovky i na míče. Všichni hráči byli při této obří autogramiádě trpěliví, ochotně se podepisovali, fotili s dětmi i jejich trenéry a odpovídali na všetečné dětské otázky.

Celé mistrovství, které bylo skvěle zorganizované, se mohlo uskutečnit zejména díky vstřícnosti vedení VŠB - Technické univerzity Ostrava, které umožnilo pronájem prostor pro turnaj, noclehy i stravování všech zúčastněných, a to i přes to, že se akce střetla s obvykle hektickým začátkem akademického roku. Hladký a důstojný průběh by nemohl být zajištěn ani bez finanční podpory Českého volejbalového svazu, Moravskoslezského kraje a města Ostravy. O velkém významu celé akce svědčí také řada významných osobností, které jej poctily svou návštěvou. Na turnaj zavítal předseda ČVS Zdeněk Haník, místopředseda ČVS František Kopecký, bývalý volejbalový reprezentant a olympionik Přemysl Kubala a řada dalších známých osobností ať už z řad sportovců, či regionálních politiků.

Závěrem je třeba ještě jednou zdůraznit, že celá akce by se nepovedla, kdyby nebylo tolik ochotných pomocníků, kteří obětovali kus svého osobního pohodlí na úkor zajištění servisu pro malé sportovce. Seznam organizátorů by byl velmi dlouhý, ale určitě je potřeba vyzdvihnout zejména práci hlavního organizačního a koordinačního týmu, který pracoval ve složení Michal Provazník, Miloslav Chrobák, Nikola Němcová, Radka Drabinová, Veronika Matějková a Alice Zemanová.

Odkaz na fotky ke stažení naleznete zde (heslo: ostrava)
http://www..ulozto.cz/xTzWnh1/1209-mcr-bmv-ostrava-rar


Diskuse

1. Marcela Rollová 27. září 2012, 20:41

Chtěli bychom poděkovat všem organizátorům za hladký a bezproblémový průběh celého turnaje v barevném minivolejbale OSTRAVA 2012. Zvlášť chceme vyzvednout obětavou práci a vstřícný přístup koordinátora modrého minivolejbalu chlapců Jiřího Pelikána. Děkujeme. Za TJ Sokol Nechanice - Zdeněk a Marcela Rollovi.

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen. Pokud nejste ješte registrovaní, zaregistrujte se.

Zpět

Uživatel

Nevím heslo | Registrace

ČVS logo

Kalendář turnajů

Únor 2021

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
< předešlý měsíc další měsíc >

Metodika: Hodiny pohybu navíc

BANNER: pohledniceonline.cz


Hlavní navigace:
LOGO: Uniqa LOGO: Nadace ČEZ LOGO: Minivolejbal LOGO: Český volejbal LOGO: Gala LOGO: ČEPS LOGO: Národní Sportovní Agentura