Minivolejbal v barvách – oficiální stránky českého minivolejbalu


Nadcházející víkend bude v Hradci Králové patřit minivolejbalu  •  3. červen 2015

O nadcházejícím víkendu 6. - 7. června 2015 se bude konat v areálu Slavia na umělé trávě v Hradci Králové republikové mistrovství barevného minivolejbalu. Přihlášeno je několik stovek mladých sportovců ve věku od 6 do 12 let, z celkově 7 krajů Česka. Minivolejbal bude navíc doprovázen po oba dva dny i řadou společenských a kulturních akcí. K vidění bude šermířské vystoupení, k zaskákání dětská trampolína či k tanci a poslechu hudební večer s oblíbenou diskotékou. Odstartována bude rovněž fotografická soutěž. V sobotu 6. června začne turnaj v areálu hradeckého sportovního centra Slavia v 10 hodin dopoledne, v neděli je pokračování od 9 hodin.

A jak vůbec samotný barevný minivolejbal vznikl? „Před několika lety vzešla myšlenka z iniciativy Volejbalové akademie, kterou poté převzal Český volejbalový svaz s návrhem, aby byla vytvořena soutěž pro malé děti, pro které by se tak hra stala přitažlivou a dosažitelnou. Základní pomůckou měl být vhodný volejbalový míč, odlehčený a zároveň kvalitní. Barevným volejbalem se dětem otevřela možnost vzájemně změřit síly, a to již po několika málo tréninkových hodinách, ve kterých se chlapci a děvčata seznámí s chytáním a házením, případně jednoduchým odbitím míče,“ přiblížil vznik této akce koordinátor projektu Jakub Lejsek.

Volejbal je pro ty nejmenší rozdělen podle věku do několika barev. Žlutý je určen pro 1. a 2. třídu, oranžový pro 2. a 3. třídu, červený pro 3. a 4. třídu, zelený pro 4. a 5. třídu a modrý pro 5. a 6. třídu. Děti hrají ve dvojicích nebo trojicích přes nižší síť, na menším hřišti a s jednoduššími upravenými pravidly.

„Ve žlutém volejbalu se hraje přehazovaná, v oranžovém děti míč chytají, nadhazují a odbíjejí. V červeném a zeleném volejbalu se pak nároky na hráče postupně zvyšují, zapojuje se bagr, útočný úder a blok a „modří“ už hrají podobně jako dospělí, ale pouze ve třech hráčích. Hra se stává přitažlivou jak pro děti, tak i pro diváky, rodiče a trenéry,“ dodal Lejsek.

Vítězná mužstva obdrží kromě medailí i pozvánku na finálový turnaj do Liberce, který je na programu začátkem září. Ostatní se mohou těšit na diplomy a drobné dárky.

Další díl minivolejbalu je naplánován na víkend 20. a 21. června v Českých Budějovicích. V pátek 19. a v sobotu 20. června se na jihu Čech představí rovněž reprezentační A-mužstvo, které sehraje v rámci Světové ligy dvojutkání s Francií.

Autor: Mgr. Michal Mezera

Zpět

Uživatel

Nevím heslo | Registrace

ČVS logo

Kalendář turnajů

Červen 2019

Po Út St Čt So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
< předešlý měsíc další měsíc >

Metodika: Hodiny pohybu navíc

BANNER: pohledniceonline.cz


Hlavní navigace:
LOGO: Uniqa LOGO: Nadace ČEZ LOGO: Minivolejbal LOGO: Český volejbal LOGO: Gala LOGO: ČEPS LOGO: Národní Sportovní Agentura