Minivolejbal v barvách – oficiální stránky českého minivolejbalu


Mladá Boleslav 13.2.2011 - výsledky  •  12. únor 2011

Čtvrtý turnaj Supermini Tour se konal v neděli 13.2. v tělocvičnách 8. ZŠ v Mladé Boleslavi a poznamenaly ho jednak jarní prázdniny v Kralupech a jednak nemoce, které zkosily velkou část z hráčů a hráček. I přesto se ale nakonec podařilo trenérům poskládat i pro tento turnaj 20 družstev, což ukazuje na to, že skoro ve všech oddílech, které se SMT účastní základna roste. Početně byly opět nejsilnější Benátky, které na tento turnaj přivezly dokonce šest týmů a hned za nimi pak Sokol Mn.Hradiště s pěti družstvy.

Nemoce oznámené až o víkendu ale znamenaly, že z hráčů Sokola do první ligy vypadli na poslední chvíli hned čtyři a tak do MB dorazilo na tři prvoligové týmy pouze "sedm statečných". Nejprve vypadalo, že to nikomu vadit nebude, když si kluci vzájemně vypomůžou a budou hrát vždy ve třech a pendlovat, ale po protestu a narychlo svolané schůzce vedoucích bylo dohodnuto, že hráč smí hrát pouze a jen za jeden tým a tak B a C družstvo Sokola muselo od třetího kola absolvovat své zápasy pouze ve dvou hráčích. Složení týmů tedy bylo ustanoveno toto: A - bratři Kováčové a Michal Novák, B - Michal Coufal a David Abrahám (alias team Michal David) a C pak tvořil Tadeáš Kysela a Josef Hrdlička, který do SMT naskočil po pouhých několika trénincích. I přes tento handycap dokázali kluci zabojovat a uhrát skvělé výsledky.

Vezmeme to ale od druhé ligy. Nejmladší tým celé soutěže Sokol MH E tentokrát neporazil žádného ze soupeřů a skončil na dvacátém místě. Protože ale obě hráčky Karolína Javůrkové i Markéta Choutková i Vojta Bígl jsou ročníky 2003 tak mají ještě dost času na sbírání zkušeností a doplnění základních úderů a HČJ. Skupinu útěchy vyhrálo D družstvo AŠ Ml.Boleslav. Podstatně zkušenější D tým děvčat byl rovněž silně oslaben nemocemi - chyběly další dvě hráčky a tak trio Lenka Chalupová, Adéla Studničná a Lucka Tvrzníková hrálo bez střídání. Základní skupinu děvčata zvládly skvěle a po třech výhrách a jedné remíze postoupily do finále 2.ligy. Tam jim ale zřejmě došly síly a nestačily již na žádného z dalších soupeřů. O lepší umístění přišla děvčata jen horším skóre na čtvrté Benátky D, ale i tak je páté místo v oslabené sestavě solidním výsledkem. Druhou ligu vyhrálo domácí C družstvo AŠ Ml.Boleslav před C a B družstvem Spartaku Pečky.

V první lize se podařilo našemu A i B družstvu postoupit do finále a C tým pak ze čtvrtého místa ve skupině nastoupil do bojů o záchranu. Tadeáš s Pepou již ve dvou dokázali na body vyhrát nad Kaučukem Kralupy A a v skupině útěchy pak porazili pro jistotu udržení ještě VK Benátky C, takže si zajistili krásné osmé místo. Na to, že Tadeáš je ročník 2003 a Pepa je sice ročník 1999, ale měl za sebou pouze dva tréninky a před tím jen občasné zapinkání se sestrou, tak je třeba výkon obou kluků vysoce ocenit. Stejná slova chvály bych pak měl i pro Michala a Davida. Ti ve skupině podlehli pouze domácímu A týmu, ale ve finále dokázali dvakrát vyhrát a s A týmem uhráli na sety remízu i když na body byli horší. Nervy drásající byl jejich poslední zápas s VK Benátky B, kdy kluci již doslova mleli z posledního a po každém pádu na zem se jen těžce zvedali, ale přesto nevypustili žádný míč. I přesto, že Benátky využívaly chybějícího hráče a bodovaly krátkými ulívkami, kluci s nimi dokázali držet krok a nakonec druhý důležitý set vyhráli 24:22 (hrálo se do 15 bodů!). Kluci si tak prožili svou první životní vítěznou eufórii i se slzami štěstí. Zcela nakonec, ale určitě v neposlední řadě se dostávám k A týmu, který dokázal sehrát výborný turnaj. Ve skupině sice kluci podlehli B týmu AŠ MB B, ale ve finále si výhrami nad všemi ostatními soupeři zajistili celkové vítězství. Je nutné dodat, že tentokrát jsme byli svědky nejvyrovnanějšího turnaje, kdy první tři týmy měli stejně bodů a o pořadí rozhodovala minitabulka vzájemných zápasů. Také čtvrté domácí béčko mělo pouze o bod méně a ze hry o celkový triumf je vyautoval pouze ztracený set s Benátkami B.

Za podporu děkujeme partnerům SMT a to Zaměstnanecké pojišťovně Škoda a Poštovní spořitelně a sponzorům tohoto turnaje - pojišťovně Kooperativa a firmě Finstral.

Konečné pořadí turnaje:

  1. Sokol Mn.Hradiště A,
  2. AŠ Ml.Boleslav A,
  3. S.Mn.Hradiště B,
  4. AŠ Ml.Boleslav B,
  5. VK Benátky B,
  6. Sp.Pečky A,
  7. VK Benátky A,
  8. S.Mn.Hradiště C,
  9. K.Kralupy A,
  10. VK Benátky C,
  11. AŠ MB C,
  12. Pečky C,
  13. Pečky B,
  14. Benátky D,
  15. S.MH D,
  16. AŠ MB D,
  17. Benátky F,
  18. Benátky E,
  19. Kralupy B,
  20. S.MH E

Soubory ke stažení

Fotogalerie

OBRÁZEK: obrázek jpg OBRÁZEK: obrázek jpg OBRÁZEK: obrázek jpg OBRÁZEK: obrázek jpg OBRÁZEK: obrázek jpg

Zpět

Uživatel

Nevím heslo | Registrace

ČVS logo

Kalendář turnajů

Květen 2021

Po Út St Čt So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
< předešlý měsíc další měsíc >

Metodika: Hodiny pohybu navíc

BANNER: pohledniceonline.cz


Hlavní navigace:
LOGO: Uniqa LOGO: Nadace ČEZ LOGO: Minivolejbal LOGO: Český volejbal LOGO: Gala LOGO: ČEPS LOGO: Národní Sportovní Agentura